Sportsnytt uke 2

Hei alle sammen, da er endelig sesongen skikkelig i gang.
Det har vært en hektisk periode med å få startet opp vår nye klubb Asker og Bærum Motorsport, men nå er vi for alvor i gang.
Vi har fått sendt ut giro, medlemskort og klubbmerker. Hvis noen ikke har mottatt dette så gi beskjed.
Må også informere om at det er flere som har startet løp allerede uten å ha betalt inn medlemskontingenten, oppfordrer dere herved å gjøre det så alt blir korrekt i forhold til lisenser og klubbmesterskap.
Må rette en stor oppmerksomhet til våre funksjonærer som allerede har vært ute i felten to helger i januar. Aller først var det noen som hjalp til da Vinterløpet i Challenge ble arrangert
7.januar, og nå sist helg betjente vi ss2 og ss4 under Sigdalsrally. En stor takk til alle som stiller opp sent og tidlig på sin egen fritid for at andre skal få gjort det de synes er morsomst, kjøre billøp!
RESULTATER:
CHALLENGE:
Lørdag 7.januar startet sesongen med Vinterløpet i Challenge med base på Hokksund.
Brødrene Anders og Jørn Grøttum er blitt et stabilt Challenge-team. De åpnet sesongen med en 2.plass totalt i sin Opel Kadett GT/E.
Klasseseier ble det på Rolf I Schou og Ole Andresen med Porsche 912 og en 4.plass totalt.
Kjetil Engan tok også en klasseseier med sin Ford Cortina og en 11.plass totalt.
RACING:
Internasjonalt så skjer det ting i Racing allerede nå i januar. Marius Nakken tok turen helt De forente Arabiske Emirater der Dubai sitt 24-timers løp skulle arrangeres 13-14.januar. Marius kjørte for MRS GT-Racing med en Porsche 991 Cupbil sammen med tre andre førere. Marius fikk også tillit fra teamet og startet løpet og kjørte første økt.
Det startet bra for teamet som lå på 3.plass i sin klasse allerede etter tre timer kjøring. Dessverre så mistet bilen bensintrykket tidlig og de måtte inn i depot. Dette ble fikset, men ikke lenge etter røyk det en girkasse som ble skiftet.
Denne røyk også og etter mange timers mekking måtte teamet dessverre bryte hele løpet. Samme hva så var Marius veldig fornøyd med sin kjøring i en ukjent bil.
RALLY:
To erfarne kartlesere fra klubben vår var denne helgen i Latvia for å kjøre Rallysprint Aluksne.
Veronica Engan satt i høyresetet til 15-årige Oliver Solberg. Med sin Peugeot 208 R2 ble det til slutt en 2.plass i klassen og en 7.plass totalt.
I en Ford Fiesta R2 var det Lasse Olsen som loste en annen 15-åring frem. Sammen med Jacob Lyseng kjørte de veldig fort, men en liten avkjøring der de tapte en del tid gjorde at de endte på 3.plass i klassen og 11.plass totalt.
RALLY:
NM-sesongen startet sist helg med Sigdalsrally. Et løp som bød på store utfordringer og der dessverre mange måtte bryte, også en del av våre utøvere.
Anders Grøndal med kartleser Roger Eilertsen startet de første etappene med feil oppsett på sin Ford Fiesta R5. Fikk rettet på det på service, men sa selv at han manglet det siste for å matche tidene til vinneren utover løpet. Allikevel ble det en sterk tredjeplass og en bra med poeng i NM-starten.
Marius Aasen var tilbake i NM-løp igjen etter å ha kjørt WRC2 i 2016-sesongen. Sammen med Pål Iversen var det comeback i en Subaru Impreza STi.  De fant fort tilbake til tempoet de har hatt i denne bilen før og kjørte inn til klasseseier og fjerdeplass totalt.
Veldig hyggelig er det at Christian A Selmer og kona Anita Selmer kjører for Asker og Bærum Motorsport i år. Tempoet er også økt betraktelig og de kjørte inn til en sterk 5.plass totalt og fjerdeplass i klassen i sin Ford Fiesta R5.
Arnt G Olsen driver med husbygging om dagen, men stiller så klart til start når det er rally. Mannen fra Mandal loset sin Ford Fiesta R5 trygt inn til en 10.plass totalt og en 7.plass i klassen. Blir spennende videre nå  da Arnt Gustav beviste i fjor at han øker tempoet videre utover i sesongen
Den store overraskelsen denne helgen var brødrene Torkjell og Steingrim Westheim. I den tøffe klasse 13 stilte de til start i sin Subaru Impreza Sti. Etter fire prøver lå de på sjetteplass etter en gjeng med raske kanoner. Da ss6 var ferdig lå de på en fjerdeplass og jeg tipper at de var meget fornøyd med det resultatet.
Men så skjer det utrolige at alle de tre førerne foran bryter på ss7 eller på transporten inn til mål. Det fører til at brødrene Westheim vinner klassen og tar med seg mange verdifulle NM-poeng hjem. Hele klubben gratulerer!!
I en Ford Fiesta ST stilte Anders Bakke og Simen Fearnley til start. Det var lite å gjøre med de to andre i klassen, men resultatene underveis i løpet tyder på at gutta har kjørt med et jevnt godt tempo og lært mye. Tredjeplass i klassen og 36 .plass totalt på gutta fra Oppegård.
Dessverre så havnet en del av våre utøvere på bruttlisten:
Mads Østberg og Ola Fløene hadde vel totalseier som mål, men allerede etter noen få hundre meter på ss1 traff de et hull på innern som var dekket med snø, det resulterte i knekt drivaksel på sin Ford Fiesta R5 og dessverre brutt løp så alt for tidlig.
I en Peugeot 206 RC stilte far Runar og sønn Christoffer Pedersen til start, men midt inne på ss2 sviktet bensintilførselen og de måtte parkere til siden.
Petter Fausko hadde siden fjorårets sesong oppgradert sin Opel Kadett GSi med større motor. Da hans kartleser ble syk et par dager før start hoppet likegodt talentet Steve Røkland inn i høyrestolen. Tempoet var i Sigdalsrally høyere enn før, men de slet hele løpet med noen tekniske problemer og de måtte dessverre parkere bilen rett før mål.
Et annet rutinert team som måtte bryte var Bernt Kollevold og Ove J Andersen. En sprekt slange til turboen ødela fremfarten for deres Toyota Celica.
Kenneth Johnsrød lå i teten i klassen, men han og kartleser Eirik Borge traff en stor stein med høyre framhjul bare noen hundre meter før mål på ss6. De kom seg til mållinjen på prøven med sin Mitsubishi Lancer Evo9, men steinen hadde forårsaket en oljelekkasje og dessverre brutt løp.
I nyinnkjøpt Mitsubishi Lancer Evo9 kom Bjørn Bækkevold og Dyre E Fredriksen. Problemene dukket opp tidlig da de mistet gir og de måtte dessverre bryte allerede etter ss2.
I sin Volvo 240 lå Vegard Hegle og Kristoffer Hegle på 7.plass i klassen da de dessverre av ukjente årsaker måtte bryte på ss3 pga. tekniske  problemer.