Sportsnytt sommeren 2018

SPRINTRALLY REVETAL:

Som de fleste har fått med seg så skal Asker og Bærum Motorsport arrangere sprintrally på Revetal 1.september. Klubbens ildsjeler har jobbet med dette løpet på frivillig basis en god stund nå og vi merker at det nærmer seg med stormskritt.

Vi håper så mange som mulig av klubbens medlemmer melder seg på. Løpet inngår i klubbmesterskapet for sprintrally/rallysprint og våre førere/kartlesere får dobbelt poengsum i dette løpet. Påmelding på www.sprintrally.no

Hvis du ikke har anledning til å kjøre selv så hadde det vært fint om man kunne bidratt litt som funksjonær. Ta kontakt med funksjonæransvarlig Karen Jenssen på karen@rederikonsult.no hvis man har mulighet til å hjelpe.

FUNKSJONÆRHJELP:

22.september går Rally Hedmarken. Da skal Asker og Bærum Motorsport hjelpe til med å ha TK-ansvar for en etappe. Vi trenger helst 11-13 personer til dette så bare å melde seg. Veldig hyggelig hvis vi kunne fått noen nye til å hjelpe til denne gangen. Vi og rallysporten trenger dere. Send mail post@abmo.no og meld dere på.

RESULTATER/RAPPORT:

BAKKELØP:

Hele 220 mil dro Jarle Lippert for å kjøre «Norges råeste bakkeløp» i Målselv. I 2wd klassen ble det en tredjeplass i første omgang. Men i andre omgang senket han tiden med sin BMW M3 og innkasserte andreplassen i klassen.

CHALLENGE:

En vellykket tur til Sverige ble det for Aasmund Kleve. I Kullingstrofèen tok han likegodt førsteplassen i løpet med sin Volvo 142

RACING:

Sommerferie på Spa Franchorchamps i Belgia er ikke å forakte. Marcus Påverud kjørte her og i det første løpet var det hans spanske teampartner som kjørte bilen først. Marcus overtok og avsluttet løpet på en 15.plass til tross for dårlige dekk på sin Mercedes AMG GT4 de siste rundene.

Den andre løpsdagen gikk det enda bedre. Marcus startet i 21.startposisjon, men kjørte seg helt opp til 14.plass før han ga over bilen til sin kollega. Han fortsatte å avansere og de endte til slutt på en 9.plass. Marcus har nå fått flere hyggelige og interessante forespørsler fra teamet om ulike kjøringer senere i år.

RACING:

En annen som kommer til å ha fullpakket program hele høsten er Marius Nakken. Nå i sommer kjørte han først Porsche Super Cup på Hockenheim. Der ble det en 16.plass. To helger senere var Porsche Carrera Cup på Nürburgring som stod på programmet. Første løpet gikk veldig bra og han kjørte inn til en syvendeplass med sin Porsche 911 GT3. Andre dagen gikk det enda bedre og Marius imponerte stort med en fjerdeplass blant de 44 bilene. Nå blir det kjøring nesten hver helg fremover så Marius blir absolutt ikke arbeidsledig. Vi gleder oss til å følge med.

DRAG RACE:

En meget varm helg på Gardermoen samlet den norske Drag Race eliten. Rune Løvhaug var på plass med sin Chevrolet Camaro i Pro Street-klassen. Litt vanskelig å finne riktige resultater, men Rune ble dessverre slått ut tidlig i runde 3.

RALLY:

En skikkelig opptur ble det for Mads Østberg i Rally Finland. Allerede fra start viste han at tempoet i sin Citroën C3 WRC var såpass høyt at topplassering var mulig. Utover løpet ble det en fight med Latvala om andreplassen, men Mads viste styrke da han på sikkert vis kontrollerte dette og innkasserte en meget hyggelig andreplass totalt. Utenom Rally Spania skal nå Mads kjøre alle de andre WRC-løpene denne sesongen.

RALLY #2:

Morsom og lærerik opplevelse ble det for Kenneth Johnsrød sist helg. Sammen med Eirik Borge dro de til Litauen for å kjøre Samsonas Rally. Et løp med fantastiske rammer fordi rallyinteressen der borte er enormt stor. Det var nok litt uvant for de norske da grusen er helt annerledes enn hjemme i Norge. De fikk et lite problem på shakedown slik at de ikke fikk testet skikkelig før løpet startet. På grunn av den uvante grusen ble det helt andre innbremsingspunkter. De lå nede på 14-15.plass helt i starten, men på den andre dagen økte man tempoet og kjørte seg opp til en niendeplass totalt og en sterk andreplass i klassen.

BILCROSS:

Denne helgen dro Mina Sabir for å kjøre Elverumsløpet. Det startet med en tredjeplass i første omgang med sin Ford Escort. Hun fulgte da opp med to fjerdeplasser. Totalt ble det da en 26.plass Mina var i midten av juni også i Gol for å kjøre Goldagsløpet. En bra gjennomkjøring også her, men det holdt dessverre ikke til noen finaler.

RACING #2:

En som virkelig får kjørt seg om dagen er Marius Nakken. Denne helgen var det en ny tur til Nürburgring, men denne gangen gikk løpet på den den historiske sløyfen på denne banen. Det startet dessverre ikke veldig bra da Marius allerede på første runde i løp 1 ble skvist mellom to andre biler. Han brøt til slutt på lørdagen. På søndagen gikk det litt bedre da han endte på en 11.plass i løp 2.

En lite vellykket helg ble det for Jon Asakskogen. På Rudskogen fikk han ikke start på sin Ford Mustang før de andre hadde kjørt noen runder. Han kom seg ut på banen, men fikk ikke plassering da det ble for få runder. I løp 2 fikk han startet bilen, men kom ikke lenger enn noen få hundre meter før bilen døde helt ut. Brutt løp også her, men kjenner vi Jon rett så kommer han nok sterkt tilbake.

RALLYRAID:

Nye opplevelser for Ola Fløene om dagen. Han dro til Ungarn for å kjøre Hungarian Baja. I kartleserstolen i en åpen buggy i et regnfullt løp ble det mange nye erfaringer. Løpet gikk veldig bra,  de vant fire av fem prøver i sin klasse og tok klasseseieren.