Sportsnytt og resultater, helgen 1-3.juni.

Hei igjen.

Begynner ukas innlegg med å takke alle funksjonærer som var med for å betjene TK start og mål på ss2 og ss6 under Aurskog-Høland Rally. I meget varmt og godt vær gjorde alle en fantastisk innsats for å hjelpe arrangøren. Håper vi ser flere nye ansikter snart når vi skal stille neste gang.

Tusen takk til: Vidar Sommer, Willum Kjeserud, Karen Jenssen, Caroline Sommer Korneliussen, Einar Korneliussen, Per Arnt Nilssen, Jan Inge Dagestad, Anne Grethe Johnsen, Jan Eyolf Brustad, Petter Stenseng,  Dag Halvorsen, Simen Nordheim Berg, Vidar Holum, Maria Taje, Per Martin Stenseng Høie, Svein-Eirik Hansen og Preben Berg.

I tillegg til disse så var det flere fra klubben som var involvert i rallyet. Tom Stensrud kjørte K1 mens både Henning Isdal og Molly Pettit Grøndal var involvert i rallyradioen.

BILSPORTSTALENTET 2018:

Er du en bilsportutøver mellom 15 og 21 år som har profilert deg med gode resultater denne sesongen inviteres du til å sende inn din søknad til NBF Talentutvikling. (se nærmere info på vedlegg)

RESULTATER/RAPPORT:

BILCROSS:

Som eneste deltager denne gangen stilte Julie Taje opp i bilcrossen på Gardermoen denne helgen. I sin Audi kjørte hun meget bra , tok en A-finale og endte på en fin femteplass i dameklassen.

RALLYCROSS:

På Gardermoen var det også egen klasse for NRC. Der kjørte Julie Taje og Kim Grytdal hver sin bil som eneste deltakere. Litt tekniske problemer fikk Kim i sin Opel Astra og dermed knep Julie Taje seieren med sin Ford Focus.

Vi gratulerer!!

RALLY:

EM-rally i Hellas var helgens utflukt for Veronica Engan. I det knalltøffe Rally Akropolis var hun co-driver for Brynildsen i en Ford Fiesta R5. Etter første dag lå de på andreplass, men på den andre dagen fikk de en punktering og måtte stoppe på prøven og skifte dekk. Dette tapte de ca. 3 minutter på og når man i tillegg hadde et feil dekkvalg og intercomen kranglet endte man opp på en femteplass etter dag 2. Det var stor tidsmarginal oppover på listen, men siste dagen knappet de norske innpå mye og kapret en fjerdeplass totalt til slutt. Dette til tross for at de avsluttet dagen med kun forhjulstrekk.

RALLY:

Anders Pettit Grøndal hadde en intens hard kamp for totalseieren i Aurskog-Høland Rally. I sin Ford Fiesta R5 ble det en sekund- og tidelskamp mot Larsen hele dagen. Til slutt måtte han og Roger Eilertsen bite i det litt sure eplet og ta annenplassen kun to tideler bak. Men samtidig så var dette mer enn nok til å ta NM-GULL i rally allerede før den siste NM-runden i september. Hele klubben gratulerer!!

I klassen nasjonal 4wd begynner virkelig Kenneth Johnsrød å få fart på sin Mitsubishi Lancer Evo9. Bilen fungerte optimalt og når også samarbeidet med kartleser Eirik Borge er prima så fører det til raske tider. Denne gangen så raskt at det ble seier i klassen og en tredjeplass totalt. For disse to var det også mer enn nok til å ta NM-GULL allerede nå. Hele klubben gratulerer!!

Kun 16 sekunder bak der igjen fulgte klubbkollega Bernt Kollevold. Med sin Mitsubishi Lancer Evo9 var han fornøyd med dagen der han og Ove J Andersen endte på en sterk andreplass i klassen og en fjerdeplass totalt.

Tett fight i R5-klassen hadde også Christian A Selmer. Hele dagen lå han og Anita Selmer nesten sekundlikt med Røed og Frustøl i klassen. Til slutt klarte Christian å hale i land en fjerdeplass i klassen og en 7.plass totalt med sin Ford Fiesta R5.

Ikke så langt bak her igjen kom vår blide sørlending Arnt Gustav Olsen. Med sin Ford Fiesta R5 endte han på sjetteplass i klassen og 12.plass totalt.

Etter sist løp har Runar Pedersen hatt sin Subaru Impreza Sti til en skikkelig overhaling av spesielt bakparten der man har fått inn en ny travers. I løpet ble det nok en gang en tett kamp mot Nygård der sistnevnte vant med knappe fem sekunder. Neste gang tar du han! Runar og Stine Marie Klemetsdal endte da på andreplass i klassen og en 14.plass totalt.

Det har vært mange brutte løp denne sesongen for Kjell Pettersen. Denne gangen fikk de sin Subaru Impreza til mål. Tempoet var høyt fra start da de faktisk var nummer seks totalt på ss1. Det holdt også på å gå skikkelig galt da de halvveis var av veien i 190 km/t på en av prøvene. Selv rutinerte Pettersen måtte roe ned nervene litt da. Til slutt ble det en syvendeplass i klassen og 15.plass totalt.

Raskeste tohjulstrekk fra klubben var co-driver Anders Wangen. I den tøffe klasse 10 var de hele tiden rett bak de raskeste i klassen med sin Volvo 240. Etter endt dag ble det femteplass i klassen og 25.plass totalt.

Etter at Christoffer Pedersen traff en stor stein i sist løp har møtet og gearkasse fått en skikkelig overhaling. Denne gangen ble det en fjerdeplass i klassen  og en 33.plass totalt i sin Ford Fiesta R2.

Vinner av klassen denne gangen ble Petter Fausko. I sin fine Opel Kadett GSi i veteranklassen var han raskest i klassen på 10 av 12 etapper og vant klassen. Totalt ble det en 34.plass. Vi gratulerer!!

Det er alltid hyggelig og moro når Øivind Lehre tar ut sin nypolerte Subaru Impreza Sti til dans. Denne gangen gikk det faktisk av veien en gang også. En avkjøring ut på et jorde som endte udramatisk for Øivind og Tom Kristiansen. De kom seg fort videre og endte på en niendeplass i klassen og 36.plass totalt.

Etter å ha fått justert dempere og mere til på sin Ford Fiesta R2 stilte Benjamin Ward til start. Han og Simen Næss Hagen klaget litt på understyring på ss1, men tidene kom seg utover dagen og de endte på en femteplass i klassen og 37.plass totalt.

Til tross for at han stod påmeldt fra feil klubb så er Vegard Hegle medlem hos oss(det må du få fikset til neste start). Denne gangen som co-driver i en Nissan Almera GTI. Med mye erfaring fra bakhjulstrekk så taklet man også forhjulstrekk og kjørte inn til en tredjeplass i klassen og 38.plass totalt.

Kristoffer Bekkemellem var godt forberedt denne gangen. Men han og Marie Hofsløkken sleit med bremseproblemer allerede på ss1 og fikk aldri godfølelsen med sin Ford Fiesta R2 denne gang. Men kjenner vi dem rett så kommer de nok fort og sterkt tilbake. Det ble allikevel en sjetteplass i klassen og en 42.plass totalt.

Thea Frydenberg var denne gangen co-driver i en fin veteran Ford Escort MK1. Litt ujevne tider, men allikevel en sterk andreplass i klassen og en 43.plass totalt ble det på ekvipasjen.

Klubbens aller nyeste medlem Anders Ølstad stilte som co-driver i en Ford Fiesta ST. De kom seg gjennom de to første etappene, men etter dette fikk de tekniske problemer og måtte dessverre bryte.

Det har vært mye tekniske problemer for Bjørn Bækkevold denne sesongen. Det ville seg dessverre ikke denne gangen heller da man etter 4.5 km på ss1 fikk problemer med girkassen på sin Mitsubishi Lancer Evo9. Han og Dyre Erling Fredriksen måtte da bryte.

Denne gangen trodde undertegnede at Kristian Næss og Kenneth Myhre skulle klare målgang. De kom seg gjennom nest siste etappe som var ss11, men måtte bryte før den aller siste etappen den korte ss12 med sin Subaru Impreza.                 Dessverre av uviss årsak.

 

 

Mvh

Preben Berg

Asker og Bærum Motorsport

0047 90074755

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.