Sportsnytt helgen 18-21.mai

Her følger en liten statusrapport fra forrige helgs ulike løp der mange fra klubben deltok.

Minner på at det er flere som tar turen til Krabyskogen nå til helgen for å følge våre bilcrossførere. Bare å møte opp der for å heie våre egne frem!

FUNKSJONÆRER:

Helgen 2.juni er det funksjonærjobbing da vi skal ha TK-ansvaret på Aurskog-Høland rally. Her minner jeg nok en gang på at vi fremover trenger hjelp av flere(ikke bare de samme hver gang). Hvis ingen tar ansvar og stiller på en slik dugnad innimellom vil rallysporten dø ut her hjemme.

RESULTATER/RAPPORT:

BILCROSS:

Nok et løp på Mina Sabir. Denne gangen var det Mailøpet på Vendkvern på Hamar som stod på tapetet. I de tre omgangene som ble kjørt ble det en andreplass og to fjerdeplasser i dameklassen. Det var ikke nok poeng til finaleplass denne gangen og hun endte på 7.plass totalt.

BAKKELØP:

Denne helgen var det første og andre runde i NM i bakkeløp. Like ved Hunderfossen rett nord for Lillehammer var det flere av klubbens medlemmer som var påmeldt.

I klassen for rallybiler med 4WD tok Anders Grøndal med sin Ford Fiesta R5 seieren begge dagene og kapret viktige NM-poeng. Vi gratulerer!

Arnt Gustav Olsen kjørte inn til tredjeplass første dagen, men andre dagen avanserte han til andreplass i sin Ford Fiesta R5.

Enda flere fra klubben fant vi i klassen rallybiler med 2WD. Jarle Lippert med sin BMW M3 kjørte som vanlig fort og kapret tredjeplassen begge dagene.

I sin Ford Fiesta R2 så var det Kristoffer Bekkemellem som virkelig var på hugget denne helgen. Han senket tidene sine og kjørte inn til syvendeplass første dag og avanserte til sjetteplass andre dag.

Rett bak i tett fight med Kristoffer så fulgte Benjamin Ward, også han i en Ford Fiesta R2. Her var det også tider som ble bedre og bedre og til slutt ble det en åttendeplass første dag og syvendeplass andre dag.

Spennende start gjorde Roger Eilertsen. I en Ford Fiesta R2T var det første gangen(utenom litt bilcross) i venstresetet i en rigget rallybil i løp. Progresjon hele helgen ble det og en 10.plass på lørdag og niendeplass på søndag ble fasiten.

I en rallycrossbil i supernasjonal over 2400cm stilte Espen Ytreland Ruud til start. Han delte bilen og Espen kjørte kun på søndag. Med sin Volvo 340 Evo ble det en syvendeplass på Espen i debutløpet.

DRAG RACE:

Det er utrolig moro at vi har en fører som stiller til start i Drag Race. Denne helgen var Rune Løvhaug på Gardermoen for å kjøre Spring Nats. I klassen Pro Street ble det en bra start på Rune. På den 201m lange stripen kjørte han på 7,90 med sin Chevrolet Camaro 69modell. Farten er da oppe i hele 280km/t. Dette til tross for at det var litt glatt på rampa og han spant litt. Senere i kvaliken senket han tiden til 7,81.  I finalen gikk det også strålende og han vant! Vi gratulerer!

RALLYCROSS:

På Vendkvern på Hamar var det også NRC-biler til start. Kim Grytdal åpnet sterkt i sin Opel Astra med seire i begge de to første heatene. En annenplass i heat 3 førte han til en A-finale. Her ble det også en sterk kjøring og han endte på en total andreplass.

Julie Taje kjørte også fort denne helgen. Tredjeplass, andreplass og fjerdeplass ble det på henne i heatene noe som førte til en finale på henne også. Her kjørte hun inn til en sterk tredjeplass.

To fra klubben på pallen er moro!

RALLY:

Nok en gang så hadde Veronica Engan tatt turen til Latvia. I Rally Talsi var tempoet meget høyt fra start. De tok teten med klasseseier på de tre første etappene, men så røyk et bremserør på deres Peugeot 208 R2 og da ble det såpass mye tidstap at man havnet sist i klassen. De kom seg tilbake i løpet og satte fremdeles meget gode tider, men tidstapet fra tidligere var såpass stort at det var lite å gjøre med det. Det ble til slutt en syvendeplass i klassen og en 40.plass totalt.

Moro var det å se Mads Østberg tilbake i Citroën C3 WRC i Rally Portugal. Det startet litt trått på de aller første etappene, men allerede på ss5 så var tempoet mye høyere der han kjørte inn til en andreplass. Avslutningen på dagen var bra og de lå på femteplass etter første dag. De to siste dagene var det vanskelig å få avansert så mye mer og de endte på en total sjetteplass i Rally Portugal.

Mvh

Preben Berg

Asker og Bærum Motorsport

0047 90074755

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.