Sportsnytt helgen 11-13.mai

En ny aktiv helg er over og nye løp venter. Lenger ned kommer en liten oppdatering på hva våre aktive var opptatt med forrige helg. Savner fremdeles løpsrapporter etc. fra dere aktive.

FUNKSJONÆRHJELP 1:

Som annonsert forrige uke så skal vi hjelpe til med TK-ansvar på Aurskog-Høland Rally. Vi er nå 10 stykker påmeldt, men skulle gjerne vært et par til. Send mail post@abmo.no og meld dere på.

Jeg gjentar at det er på tide at aktive førere/kartlesere eller andre som ikke stiller til start også melder seg som TK-personell.

FUNKSJONÆRHJELP 2:

Rally Grimstad har spurt om TK-hjelp til deres løp 25.august. På grunn av eget arrangement helgen etter kan vi ikke som klubb hjelpe til her, men hvis man som enkeltperson ønsker å hjelpe til tar man direkte kontakt med Steinar Knudsen: stkn04@handelsbanken.no

RESULTATER/RAPPORT:

BILCROSS:

En som har startet sesongen veldig aktivt er Mina Sabir. Denne helgen stilte hun til start i Mailøpet på Starmoen ved Elverum. Litt få damer i klassen denne gangen gjorde at damene kjørte i heat sammen med seniorene, men kvalifiserte seg til rene damefinaler. Mina hadde en bra dag, kvalifiserte seg til A-finale og kjørte inn til en tredjeplass der. Vi gratulerer!

Det var ordentlig nostalgisk også på Starmoen denne helgen. Starmoen hadde også landsfinalen for veteraner, det vil si de som er 50 år eller eldre. Derfor var det utrolig moro å se at Morten Taje var på startstreken. Han er en stor bidragsyter i klubben og en kar som stiller opp i alle mulige funksjonær-sammenhenger. På Starmoen var det nok en del rattrust som måtte vekk, det ble dessverre ingen finaler på Morten og han endte på en total 74.plass i en lånt Opel Calibra. Samme hva så regner vi med at han storkoste seg denne helgen. Bare å stille opp på nytt Morten!

RACING:

Endelig var det sesongstart for racingfolket her hjemme i gamlelandet. Jon Asakskogen hadde tatt sin Ford Mustang ut av vinterhiet og lot den virkelig få blåst ut støvet på Vålerbanen under oppvarmingen. I første heat ble det en bra start, men etter en halv runde bare døde bilen. Det viste seg i ettertid at det var staget fra pedal til gasser som hadde løsnet. En liten filleting. Det ble da bakerste startspor i søndagens løp. Det var mange å passere og til slutt tok han igjen en Cortina som ikke slapp han forbi til tross for mange forsøk og at Jon hadde mye høyere tempo. Det ble da en annenplass i klassen.

Jon Asakskogen stilte også til start i sin Seven. I Roofless-klassen ble det en andreplass på lørdag, men på søndag avanserte man opp en plass og endte på klasseseier. Vi gratulerer!

RACING/SHORTCAR:

Moro å se var det at Bernt Harald Jensen plutselig var på startstreken i Shortcar Extremeklassen. Undertegnede har ingen rapport fra disse løpene, men etter resultatlisten å dømme ble det en 13.plass i første løpet og en 9.plass i det andre løpet. Vi vet at Bernt Harald har mye mer inne og han kommer nok kjempesterkt tilbake sener ei sesongen.

RALLYSPRINT/BAKKELØP:

Det var en som virkelig fikk kjørt seg denne helgen, og det var Vidar Holum. Han fikk tilbudet om å sitte på med Mathis i en rallysprint i Uddevalla. Krutracet gikk opp den velkjente Dynamitbacken og i en Ford Escort RS1600 gikk det fort. De endte på en femteplass totalt og tok en klar klasseseier! Vi gratulerer!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.