Sportsnytt Asker og Bærum Motorsport, helgen 4-6.mai.

Hei

En stor takk til våre funksjonærer som på egen fritid drar helt til Øyslebø på Sørlandet for å hjelpe arrangøren med en fartsetappe under Rally Sørland. Vi betjente TK start/mål ss5/8 Årstøl og følgende skal ha en stor TAKK!:

Karen Jenssen, Jan Inge Dagestad, Anne Grethe Johnsen, Julie Taje, Kim Grytdal, Morten Taje, Rita Taje, Per Arnt Nilssen, Willum Kjeserud, Per Martin S Høie, Maria Taje, Petter Stenseng, Svein Eirik Hansen, Dag Halvorsen og Preben Berg.

I tillegg til dette var flere andre fra Asker og Bærum Motorsport involvert i Rally Sørland. Tom Stensrud var sikkerhetssjef for løpet og i rallystudio satt Henning Isdal. Molly Pettit Grøndal var rallyreporter for radioen ute på prøvene og på service.

Funksjonærhjelp!!

Vi har ansvaret for TK start/mål på en etappe under Aurskog-Høland Rally 2.juni. Her trenger vi hjelp! Det er kun 6 stykker så langt som har meldt seg. Vi trenger 10-12. Meld dere på til post@abmo.no

Det er på tide at førere/co-drivere/teammedlemmer eller andre som ikke skal kjøre selv kommer og hjelper til, i hvert fall en gang i året. Foreløpig så er det stort sett de samme som er med hver gang. Vi trenger nye mennesker for at rallysporten skal gå rundt i fremtiden. Det er ikke vanskelig og man ser og lærer de første gangene.

RESULTATER/RAPPORT:

AUTOSLALOM:

På Basserudåsen ved Kongsberg denne helgen var det et stort startfelt til Vårspretten. På gokartbanen var det laget en fin autoslalomløype som krevde mye av både førere og biler. I sin Ford Fiesta stilte som vanlig Svein Ludvigsen til start.  I veteranklassen kjørte han inn til en sterk andreplass og en 25.plass totalt.

 

I nybegynnerklassen hadde Andreas Stustad funnet frem sin Volvo 240. En liten berøring av en kjegle i første omgangen ble det, men de to siste omgangene ble feilfrie og han kjørte inn til en fin tredjeplass i klassen og en 31 plass totalt.

Stein Hardeng som er klubbens guru innen autoslalom stilte også til start. Med sin Hyundai Velostro endte han på en niendeplass i klassen og 32.plass totalt.

CROSSKART:

På Gardermoen var det første NM-runde i Crosskart. Thomas Lohne hadde tatt turen med sin kart og stilte til start i extremeklassen. Ikke funnet noe løpsrapport, men han endte på en tredjeplass totalt og tok mange viktige NM-poeng. Vi gratulerer!!

 

BILCROSS:

Denne helgen var det løp på Eriksplassen i Hallingby. Mina Sabir var på plass og kjørte fort i dameklassen. Her ble det en sterk tredjeplass i A-finalen. Hun er med dette også kvalifisert til eliteracet 2019. Vi gratulerer!!

 

 

 

RACING:

Marcus Påverud var på Brands Hatch i England for å kjøre European-serien. I sin Mercedes AMG GT4 ble det en dårlig start da Marcus ble påkjørt under treningen. I det første løpet på lørdag så var det masse kaos og påkjøringer og løpet ble til slutt flagget av. Marcus og hans spanske teamkompis endte på en 30.plass. På søndagen nullstilte de seg helt. De to avanserte fra en 18.plass og til en fantastisk tredjeplass som Marcus fikset på siste runden da han passerte på innsiden. Gratulerer!

RALLY:

Denne helgen var Veronica Engan co-driver i Tyskland. Sammen med Furuseth kjørte de Rallye Rund um Sulinger. På den tyske asfalten(med noe innslag av grus) så dominerte de med sin Opel Adam R2 fra starten og ledet etter første dag. Litt utover andre dag så fikk de en punktering og falt ned på resultatlisten. Men med seier på de siste seks fartsetappene imponerte de og vant klassen og endte på 16.plass totalt. Vi gratulerer!!

RALLY:

Endelig så løsnet det for Anders Grøndal i Rally Sørland. Han og Roger Eilertsen hadde ingen store problemer og ledet løpet fra start til mål i sin Ford Fiesta R5. I NM tok de nå mange poeng og leder sammendraget med stor margin. Vi gratulerer!!

Et kjempetempo fra start satte Kenneth Johnsrød i sin Mitsubishi Lancer Evo9. Sammen med Eirik Borge var de helt oppe blant de beste R5-bilene på de første prøvene. Utover dagen fikk de litt problemer med girskiftet. De måtte gire rolig og tapte noe på dette, men totalt sett så endte de på en fantastisk tredjeplass totalt og vinner av klassen. Vi gratulerer!!

Nok et bra gjennomført løp for Christian A Selmer ble det på Sørlandet. Dessverre så fusket bilen på ss1 og kom ikke opp i makstempo. På ss5 knakk et casterstag og de tuslet derfor igjennom ss6 pga dette. På service fikk de byttet dette og fullførte resten av løpet med sin Ford Fiesta R5. De melder også at samarbeidet inne i bilen mellom Christian og Anita Selmer fungerer bedre og bedre og de gleder seg stort til Aurskog-Høland. Totalt ble det en sjetteplass og en fjerdeplass i klassen.

Runar Pedersen sleit med en dårlig bakstilling hele dagen noe som medførte mye overstyring. Når man i tillegg punkterte på ss8 og tapte litt tid her så er han og Stine Marie Klemetsdal veldig fornøyd med andreplass i klassen og en åttendeplass totalt.

Arnt Gustav Olsen var på hjemmebane denne helgen. Det startet bra på de tre første prøvene, men da røyk multireima på hans Ford Fiesta R5 og det ble dessverre brutt løp.

En sikker andreplass i klassen lå det an til for Bernt Kollevold og hans Mitsubishi Lancer Evo9. Dessverre så ble det store girkasseproblemer på ss6 og han og Ove J Andersen måtte kaste inn Håndkleet og bryte.

Moro å se at Kristian Næss hadde tatt sin Subaru Impreza til Sørlandet. Dessverre så gikk bilen rett og slett dårlig allerede på ss1, dette fortsatt på ss2 og uten å forstå helt hva som var feilen valgte han og Kenneth Myhre å bryte Rally Sørland.

Et kort løp ble det for Kjell Pettersen. Allerede på ss1 ble det av uviss årsak brutt løp med deres Subaru Impreza.

I sin Ford Fiesta R2 lå Christoffer Pedersen på en tredjeplass i klassen etter ss2, men en stor stein midt i veien på ss3 ble slått rett i bensintanken og bensinpumpa gikk. Dessverre brutt løp.

Mvh

Preben Berg

Asker og Bærum Motorsport

0047 90074755

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.