Sportsnytt Asker og Bærum Motorsport, 27-29.april

En ny motorsportshelg er over med med mange som deltok fra klubben. Noe resultater og oppdatering her. Savner fremdeles at noen sender inn noen korte rapporter slik at man har noe å skrive om.

Til helgen er det Rally Sørland. Der skal Asker og Bærum Motorsport betjene TK start/mål på ss5/8 Årstøl. For de som er ute i skogen så treffes vi der!

FUNKSJONÆRHJELP:

Melder allerede nå om at vi trenger TK-hjelp til Aurskog-Høland Rally 2.juni. Kun 3 stk. påmeldt så langt. Ønsker tilbakemeldinger  om hvem som har mulighet. Send info til post@abmo.no

RESULTATER/RAPPORT:

BILCROSS:

I dameklassen på Vinjarmoen kjørte Julie Taje sin Audi. Hun kom til A-finale og kjørte inn til en fjerdeplass. Dessverre så gikk bilen på bud etter løpet så Julie må ut på markedet å finne seg ny bil til neste løp.

I samme klasse så kjørte Mina Sabir sin Ford Escort. Det ble A-finale der også og hun endte på en femteplass i dameklassen. Ingen som kjøpte bilen så da er det bare å gjøre den klar til neste helg på Hønefoss.

Erik Taje med sin Ford Fiesta stilte til start i seniorklassen. Her kjørte han bra i et stort startfelt. Kvalifiserte seg til en D-finale hvor han ble nummer fire. Totalt ble det en 19.plass i seniorklassen.

Kim Grytdal som sjonglerte mellom bilcross og NRC denne helgen fikk rett og slett ikke startet i alle bilcrossheatene. Da ble det heller ikke så mye poeng og han endte på en 41.plass totalt i sin Opel.

CHALLENGE:

Må gratulere Aasmund Kleve som totalvinner av Challenge Vestfold som hadde base i Sandefjord. Med sin Volvo 123 GT kjørte han inn til seier.

To som havnet litt lenger ned på listen denne gang var Anders Grøttum og Jørn Grøttum i sin Opel Kadett GT/E. Noe problemer må de ha hatt da de havnet på femteplass i klassen og 17.plass totalt.

I en Porsche 944 fant vi Steinar Jortun. Dessverre så møtte de bryte løpet av uviss årsak.

RACING:

Forrige helg var Marius Nakken i Tyskland for å sesongdebutere i Porsche Carrera Cup Germany. Første løpet gikk på Oschersleben.  Lite informasjon er å hente om løpene, men Marius kjørte inn til en 9.plass i løp1 og en 14.plass i løp 2.

RALLYCROSS:

I sammenheng med Vårløpet på Vinjarmoen var det en egen NRC-klasse med to deltakere fra klubben. Kim Grytdal kjørte fort hele dagen og kom seg til en A-finale med sin Opel. Her ble det en tett kamp mellom alle og Kim kom inn til en meget  bra femteplass.  Julie Taje kjørte også i NRC-klassen med sin Ford. Til tross for at hun kom sist så var dette veldig lærerikt. Hun oppsummerte slik: « Mye å håndtere, trenger mer power i bilen og gleder seg stort til neste gang.»

RALLY:

Helt til øya Gotland på den svenske østkysten hadde Petter Fausko dratt for å kjøre Guterallyt. I sin Opel Kadett GSi kjørte han og Leif Arne Neset i den historiske klassen. Det var en litt uvanlig karakter på veiene der borte som de norske slet litt med i tillegg til en rullegrus som var like glatt som snø og is om vinteren. De fightet om andreplassen i klassen, men på ss3 gikk plutselig bilen i en slags «roadmodus» og bilen ga ingen effekt. De stoppet på prøven, slo av hovedstrømbryteren og da de startet bilen igjen var effekten tilbake. De tapte andreplassen i klassen på dette og endte på en tredjeplass  i klassen og en 48.plass totalt.

Mvh

Preben Berg

Asker og Bærum Motorsport

0047 90074755

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.