Sportsnytt, helgen 19-21.januar

Hei

Vil aller først takke våre funksjonærer. Mange har to helger på rad har stilt opp på frivillig basis for å hjelpe til å arrangere billøp. Først 13.januar på Vinter Challenge og 20.januar nå på Sigdalsrally. Tusen takk!! Uten dere hadde ingen fått kjørt billøp.

MEDLEMSKONTINGENT:

Da er medlemskontingenten sent ut via det digitale medlemskortet. Har du ikke fått det eller det er noe du lurer på send oss en epost til medlem@abmo.no . Trenger du en faktura til ditt firma kan du også gi oss beskjed her på medlem@abmo.no

Kjære medlem, nå er tiden inne for å fornye medlemskapet ditt for 2018. Medlemskontingenten er vår viktigste inntektskilde for å skape gode klubbaktiviteter lokalt og nasjonalt, for våre aktive, funksjonærer og medlemmer.

Ikke glem å fornye medlemskapet ditt!

Hilsen styret i Asker og Bærum Motorsport.

RESULTATER/RAPPORT:

RALLY:

Det ble full pott for Anders Grøndal og Roger Eilertsen i sin Ford Fiesta R5 da de kapret med seg fulle NM-poeng under Sigdalsrally sist helg. Annenplass totalt og i klassen, men da vinneren var en russer tok de med seg alle poengene.

Med et brått bytte av co-driver rett før start så ble det nok litt uvant for Christian A Selmer. Men solid kjøring førte til en 6.plass i klassen og 9.plass totalt i sin Ford Fiesta R5.

Ny dekor på sin Mitsubishi Lancer Evo9 hadde Kenneth Johnsrød. Lørdagen var super og han og Eirik Borge vant alle etappene i klassen og tok en sikker klasseseier.

Alt gikk veldig bra for Runar Pedersen og da fightet om klasseseier med sin Subaru Impreza, men på bensinfylling før ss4 skjedde det at de fylte luft i stedet for bensin. Dette førte til at de begynte å gå tom for bensin på ss5. De skrudde da av alt og kjørte på lav fart for å komme seg videre. Dette medførte tidstap , men allikevel sikret de annenplass i klassen og 13.plass totalt.

I en annen Subaru Impreza satt Kjell Pettersen som co-driver. De kjørte inn til en sterk annenplass i klassen og 16.plass totalt.

Med ny motor for året i sin Opel Kadett GSi viste Petter Fausko imponerende tempo. Til tross for at han ble hindret noe av biler han tok igjen på prøven så vant han klassen suverent og ble nummer 24.totalt.

Torkjell Westheim og hans bror Steingrim Westheim er glad i Sigdalsrally. I fjor vant de klasse 13 og også i år holdt de et bra tempo. De endte til slutt på 5.plass i klassen og 30.plass totalt i sin Subaru Impreza.

En som har forhåpninger om å kjøre en del NM-løp i år er Øivind Lehre. I sin Subaru Impreza Sti sammen med Tom Kristiansen kom de seg sikkert til mål på en 7.plass i klassen og 34.plass totalt.

 

I sin Ford Fiesta R2 har Christoffer Pedersen sterk progresjon fra løp til løp. Denne gang ble det en liten avkjøring, men solid kjøring førte til en tredjeplass i klassen og 43.plass totalt.

 

På bruttlisten finner vi dessverre alltid noen. Mads Østberg startet med sin rå Ford Fiesta WRC. Han ledet løpet, men på ss5 røyk en bremseskive i to og med noen påfølgende skader pga dette var han nødt til å bryte.

En som kjørte veldig fort var Marius Aasen. Sammen med kona Marlene E Aasen ledet de klassen med sin Ford Fiesta R5, men rett før innsjekk på ss5 jekket de opp bilen bak, fant ut at et eller annet var såpass skadet at de måtte bryte. Utrolig synd med det gode tempoet de hadde.

Bernt Kollevold kom dessverre ikke langt. I en yttersving på ss1 slo de bakenden inn i snøfonna, men uheldigvis for han og Ove J Andersen lå det en stein i snøkanten. Høyre bakhjul ble slått skjevt på deres Toyota Celica og brutt løp dessverre.

Kort sorti ble det også for Bjørn Bækkevold. En slurende clutch allerede før ss1 gjorde at han og Dyre E Fredriksen valgte å bryte med sin Mitsubishi Lancer Evo9.

Birger Gundersen var også tilbake i rallysporet denne gangen med sin fine orange BMW M3. Bra tempo hadde han også, men av ukjente årsaker ble det brutt løp på ss7.

 

(Bildene er tatt av Preben Berg på ss5)

RALLY

I Latvia var Veronica Engan for å kjøre Rally Aluksne. Det ble et meget bra løp der hun og unge Solberg kjørte inn til andreplass i klassen og 9.plass totalt i sin Peugeot 208 R2

Mvh

Preben Berg

Asker og Bærum Motorsport

0047 90074755

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.