Sportsnytt 3-5.november. Asker og Bærum Motorsport

Hei

Vi er nå godt ute i november og de fleste av våre førere har tatt en pause for å planlegge neste års sesong. Vi hadde allikevel en stor gjeng med utøvere som kjørte i Tyskland denne helgen(se kort rapport lenger ned).

JULEBORD/ÅRSAVSLUTNING/PREMIEUTDELING:

Det er fremdeles mulighet til å melde seg på årets julebord 8-10.desember. Vi er pr. 8.november 99 personer påmeldt. Det hadde vært veldig moro om vi klarte å passere 100 personer. Det er også mulighet til å komme lørdag og dra søndag.

For de som ønsker å melde seg på se vedlagt innbydelse og meld dere på til:  post@abmo.no

TESTING:

Forrige uke var Marcus Påverud på en veldig spennende test på Hockenheim i Tyskland. Han testet en KTM GT4 for Reiter Engineering. Ifølge tilbakemeldingene var testen vellykket med fine stabile tider. Det blir moro å høre fortsettelsen av dette.

 

RALLY I SPANIA, FUNKSJONÆROPPDRAG….

Vår alles motorsportpropell Vidar Holum hadde tatt seg noen dagers ferie i Spania forrige uke på sitt feriested på Costa Blanca. Men jaggu meg var det ikke løp i det spanske mesterskapet i rally samme helgen…..ikke helt tilfeldig at han var der da kanskje….?

Og ikke nok med det, Rallye La Nucia hadde basen og serviceplassen 2 minutters kjøretur unna der hvor Vidar bor…Vidar dro da ut på et par etapper i tillegg, pratet med TK-mannskaper og fikk en fin rallylørdag i de spanske fjellene. Kanskje løpet teller i funksjonærmesterskapet neste år?? Det kan også nevnes at flere andre tidligere norske rallypersonligheter som var i området ikke klarte å holde seg unna de heller. Både Per Gulbrandsen, Tom Monsen og Arild Berg måtte ut å se på de spanske asfaltspesialistene.  Løpet ble forøvrig vunnet av Ivan Ares i en Hyundai i20 R5.

RESULTATER/RAPPORT

RALLY:

Tre totalseire hadde Anders Grøndal fra før i det tyske Lausitz Rallye. Denne gangen stod nok en gang kampen mot den rutinerte tyskeren Manfred Kahle. I et leirete grusrally vekslet Anders og Roger Eilertsen om ledelsen med tyskeren hele første dagen. Denne jevne fighten fortsatte også lørdag helt til tre etapper gjensto. Da satte de norske inn et ekstra gir, høynet tempoet og vant til slutt rallyet med hele 22 sekunder. Fjerde totalseieren i dette løpet ble innkassert. Hele klubben gratulerer!

En som også jevnlig har deltatt i dette løpet er vår blide sørlandsfører Arnt Gustav Olsen. Med sin Ford Fiesta R5 hadde han denne gangen med seg ny kartleser. Til tross for dette luktet de lenge på en 10.plass totalt, men tapte noen sekunder på slutten og endte på 12.plass.

Det var moro å se at Even Moan og Glenn Bjørnrud hadde tatt turen til Tyskland. Med sin Subaru Impreza N4 fant de fort et bra tempo og kom seg fint gjennom fredagens etapper. På lørdag så avanserte de opp til en 13.plass totalt og en sterk annenplass i klassen. Kjempemoro!

En rutinert fører i Lausitz Rallye er Bjørn Bækkevold. Litt usikker på hvor mange ganger han har kjørt, men tror det nærmer seg 10. Denne gangen var det i Mitsubishi Lancer Evo9 og med Dyre E Fredriksen i høyrestolen. Løpet gikk veldig bra, men en snurring på lørdagen på et trangt sted gjorde at de brukte en del sekunder på å komme avgårde igjen og de tapte en del viktige sekunder. Allikevel ble det klasseseier og en 14.plass totalt. Vi gratulerer!

Preben Berg

Asker og Bærum Motorsport

0047 90074755

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.