Sportsnytt, helgen 13-15.oktober. Asker og Bærum Motorsport

Hei

Sist helg var det noen som avsluttet konkurransesesongen, men det er fremdeles noen som holder liv i bilene sine.

ÅRSAVSLUTNING/JULEBORD/PREMIEUTDELING

Vi minner om klubbens årsavslutning/julebord/premieutdeling på Bardøla på Geilo helgen 8-10.desember. Sett av helgen og meld dere på til post@abmo.no så fort dere kan.(innbydelse ligger vedlagt). Vi har allerede over 60 personer påmeldt, men det er plass til mange flere.

GRASROTANDEL:

Vil minne dere på at Asker og Bærum Motorsport er registrert hos Norsk Tipping sin grasrotandel. Dvs. at 5% av din innsats når du tipper går direkte til klubben. Hvis alle som tipper blant våre medlemmer oppgir Asker og Bærum Motorsport hver gang så vil dette utgjøre en sum som tilfaller klubben. Dette er penger som klubben blant annet bruker til premier, gaver, stipender etc. til våre egne utøvere. Som oftest på Geilo i desember.

Så husk å registrer dette neste gang du leverer inn Lotto/ Vikinglotto/ Tippekupongen eller andre spill som Norsk Tipping har.

RESULTATER/RAPPORT:

BILCROSS:

Årets klubbmesterskap i bilcross ble avsluttet denne helgen med Neglspretten på Vendkvernbanen like ved Hamar. I dameklassen stilte tre biler til start denne gangen. Julie Taje åpnet med en tredjeplass i omgang 1 og en andre plass i omgang 2. Deretter bar det opp i en jordvoll i tredje omgang og sluttkjørt helg for henne. Totalt ble det en 14.plass.

En som har slitt med tekniske problemer nesten hele sesongen er Anette Olsen. Denne gang stilte hun med ny motor og åpnet med fjerdeplass i første omgang. Men i omgang 2  så kom problemene på nytt. Hun startet heatet, men manglet gir og bare ruslet igjennom. I tillegg smalt det og bråkte fælt fra motoren. Hun valgte da å bryte for helgen og fikk en total 20.plass.

I seniorklassen var det stort startfelt. Stian Dagestad var tilbake i manesjen igjen og åpnet med to tredjeplasser før han avsluttet dagen med en sterk annenplass i tredje omgang. Totalt ble det en 32.plass på Stian.

Mina Sabir har hatt skikkelig oppsving de siste løpene. Denne helgen ble det fjerdeplasser i alle omgangene noe som førte til en 17.plass totalt.

På plass denne gangen var også Erik Taje. Det åpnet tungt for han da han ikke klarte å stille til start i første omgang pga. problem med bensintilførsel. Dette var derimot fikset til andre omgang der han kjørte inn til en sterk annenplass. I siste omgang ble det en tredjeplass og poengsummen førte han inn på en 46.plass totalt.

RACING:

I Tyskland var Marius Nakken for å avslutte årets sesong i Porsche Carrera Cup Germany. Denne helgen var det Hockenheimring som var stedet å konkurrere. Helgens kjøring fikk fasiten en 14 og en 13.plass i heatene.

RALLY:

Rally Sokndal er et fantastisk bra asfalt løp, det er derfor veldig synd at kun 15 biler stilte til start. Av disse var det også et par biler fra Asker og Bærum Motorsport.

I sin Ford Fiesta R5 stilte Christian A Selmer og Anita Selmer opp. De kjørte fort og tok en tredjeplass totalt.

I samme klasse og med samme type bil kjørte Arnt Gustav Olsen. Dessverre endte løpet i en stolpe på ss3, noe som for øvrig var første gang han brøt et løp denne sesongen.

 

 

 

 

RALLY:

Noen hadde tatt turen til en øy i Estland som heter Saaremaa. Her skulle Sindre Furuseth avslutte sin sesong med et spennede nytt grusløp for han og hans Opel Adam R2. Løpet startet fredag med kvelds etapper og etter mye regn rett før løpet var veiene våte, sleipe og vanskelige.

Allikevel var det ledelse i klassen etter første dag. På lørdagen var det like vått og Sindre tverret etter en vanndam. Problemet var da videre at han sleit med å få start på bilen igjen. Det gikk til slutt, men med mye tidstap. Senere på dagen traff de en stein som gjorde at felgen gikk i stykker. De måtte da bruke tid på å skifte dekk. Til tross for dette kjørte de inn til en sterk annenplass i klassen.

I samme løp stilte Veronica Engan opp som kartleser for unge Solberg i en Peugeot 208 R2. Det åpnet med rulling første dag, men de kom seg videre. Også andre dagen ble det en rulling, men nok en gang kom de seg videre og endte til slutt på fjerdeplass i klassen.

Mvh,

Preben Berg

Asker og Bærum Motorsport

0047 90074755

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.