Sportsnytt. Rapport Asker og Bærum Motorsport, helgen 6-8.oktober

Hei igjen.

Det var Rally- og Challengefolket som holdt det gående sist helg med mange gode resultater.

Moro var det også å følge Rally Spania på TV der Anders Grøndal fra klubben var kommentator i studio og Molly Pettit var WRC-kommentator ute på prøvene.

Må også nevnes at Molly nå skal bli programleder for et nytt norsk bilprogram som kommer på NRK etterhvert.

ÅRSAVSLUTNING/JULEBORD/PREMIEUTDELING

Vi minner om klubbens årsavslutning/julebord/premieutdeling på Bardøla på Geilo helgen 8-10.desember. Sett av helgen og med dere på til post@abmo.no så fort dere kan.(innbydelse ligger vedlagt).  Vi har allerede mottatt mange påmeldinger, men det er plass til mange flere.STIFINNER’N 2017:

Tirsdag 17.oktober arrangerer Asker og Bærum Motorsport Challengeløpet Stifinner’n. Start og mål blir på Vik like ved Sundvollen. Vi har pr.idag 23 påmeldte biler noe som er rundt normalt i Challengeløp. For de som ønsker å titte på litt eldre fine løpsbiler og andre biler så ta gjerne en tur til Vik. Start er ved Vik torg ved Cafe Madeleine kl.18.30

GRASROTANDEL:

Vil minne dere på at Asker og Bærum Motorsport er registrert hos Norsk Tipping sin grasrotandel. Dvs. at 5% av din innsats når du tipper går direkte til klubben. Hvis alle som tipper blant våre medlemmer oppgir Asker og Bærum Motorsport hver gang så vil dette utgjøre en sum som tilfaller klubben. Dette er penger som klubben blant annet bruker til premier, gaver, stipender etc. til våre egne utøvere. Som oftest på Geilo i desember.

Så husk å registrer dette neste gang du leverer inn Lotto/ Vikinglotto/ Tippekupongen eller andre spill som Norsk Tipping har.

KURS PÅ NBF:

Til info. så har NBF lagt ut 5 kurs man kan melde seg på hvis interesse: https://bilsport.no/kalender/?gren=nbf-kurs

RESULTATER/RAPPORT:

CHALLENGE:

Denne helgen hadde Leif Arne Neset tatt turen helt til den franske øya Korsika for å kjøre Tour De Corse. Denne gang som kartleser i en Porsche 911 Carrera. I tillegg kjørte de i «høyfart-klassen» som gjør det enda mer utfordrende. Men dette taklet de meget bra og vant likegodt klassen og ble nummer 29 totalt. Klubben gratulerer!

CHALLENGE:

Noen av våre hadde tatt turen til Kolsva i Sverige for å kjøre Sok’na rundt. En som liker seg i Sverige er Aasmund Kleve som sammen med sin kartleser likegodt totalvant hele løpet i sin Volvo 142. Klubben gratulerer!

Anders Grøttum og Jørn Grøttum er også et team som deltar flittig i sin Opel Kadett GT/E. Denne gang ble det en sjetteplass totalt på brødrene.

RALLY:

Orustsprinten gikk i helgen. Det lille sprintrallyet i Sverige hadde fått Kjell Ivar Åmfelt på start. Det var jo i dette området familien Åmfelt bodde frem til de flyttet tilbake i Norge for under et år siden. Kjell Ivar kjørte fort og endte på en sjetteplass totalt i sin Volvo 244 VOC, men vant klassen for C-førere Volvo Original. Vi gratulerer!

RALLY:

Det latviske rallymersterskapet hadde sine siste runder for året med Rally Liepaja. Det var et løp lørdag og et nytt løp på søndag. Veronica Engan var nok en gang kartleser for unge Solberg og hadde en meget bra lørdag der de vant juniorklassen i sin Peugeot 208 R2. På søndag gikk det også fort, såpass fort at det ble en rulling på ss3. Men med et tidstap på rundt to minutter kom de seg på veien igjen og kjørte til slutt inn til en andreplass i klassen.

En annen fra klubben som jevnlig har vært i Latvia i år er Lasse Olsen. Denne gangen også som kartleser for unge Lyseng. Det gikk litt fort for ekvipasjen denne helgen. På lørdag ble det rulling allerede på ss2 og med bakstilling på ville veier var det bare å bryte. De fikk bilen reparert og stilte i nytt løp på søndag. Åpnet med gode tider på ss1 og ss2, men da de kom på ss3 braket de av veien og rullet på nytt. Bilen var ikke kjørbar og brutt løp for andre dag på rad.

RALLY:

Det var ventet stor spenning rundt starten til Mads Østberg under Rally Spania. På grusetappene på fredagen gikk det fort og Mads ledet løpet totalt etter ss4. På den siste etappen for dagen fylte hans Ford Fiesta WRC17 seg med støv + at varmeapparatet slo seg på for fullt noe som ødela konsentrasjonen og de tapte noen sekunder. Femteplass etter første dag kun 7 sekunder bak leder var allikevel sterkt.

På asfalten på lørdag og søndag holdt Mads et jevnt godt tempo og kjørte til slutt inn til årsbesteresultat på femteplass.

OlsenØstberg SpaniaÅmfeltMvh

Preben Berg

Asker og Bærum Motorsport

0047 90074755

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.