Sportsnytt Asker og Bærum Motorsport helgen 22-24-september

Hei. Helgens bilsportsaktiviteter er over. Her følger en liten rapport fra løpene og litt info. om hva som skjer av aktiviteter rundt klubben.

FUNKSJONÆRJOBB:

En stor TAKK til alle som hjalp til under Rally Hedmarken. Vi betjente TK start og mål på ss3/7 Rokosjøen. Med nyinnkjøpte telt som profilerer klubben vår ble vi lagt godt merke til. Vil takke alle som gjør en fantastisk jobb på sin egen fritid for at andre skal få kjørt rally.

 

 

Takk til: Jan Høvik, Karen Jenssen, Thea Frydenberg, Willum Kjeserud,  Per Martin S Høie, Maria Taje, Caroline Sommer Korneliussen, Einar Korneliussen, Rita Taje, Morten Taje, Julie Taje, Vidar Sommer, Petter Stenseng, Per Arnt Nilssen, Erland Frydenberg, Jan Inge Dagestad, Anne Grethe Johnsen, Svein Eirik Hansen, Simen Nordheim Berg, Vidar Holum, Lars Faale, Tom Stensrud og Preben Berg.

STIFINNER’N 2017:

Tirsdag 17.oktober arrangerer Asker og Bærum Motorsport Challengeløpet Stifinner’n. Start og mål blir på Vik like ved Sundvollen. Informer ut i alle kanaler om påmelding til dette løpet. Har man ikke lisens er det mulig og kjøpe engangs-lisens og fullt mulig å stille med sin egen privatbil.

GRASROTANDEL:

Vil minne dere på at Asker og Bærum Motorsport er registrert hos Norsk Tipping sin grasrotandel. Dvs. at 5% av din innsats når du tipper går direkte til klubben.

Hvis alle som tipper blant våre medlemmer oppgir Asker og Bærum Motorsport hver gang så vil dette utgjøre en sum som tilfaller klubben. Dette er penger som klubben blant annet bruker til premier, gaver, stipender etc. til våre egne utøvere. Som oftest på Geilo i desember.

Så husk å registrer dette neste gang du leverer inn Lotto/ Vikinglotto/ Tippekupongen eller andre spill som Norsk Tipping har.

JULEBORD/ÅRSAVSLUTTNING/PREMIEUTDELING:

Som annonsert tidligere denne uken så er det nå mulig å melde seg på ved å sende en epost til post@abmo.no . Helgen er 8-10.desember på Bardøla Hotel på Geilo. I fjor var det hele 113 personer som var på selve julebordet lørdag kveld. Vi håper på en gjentakelse av dette i år.

RESULTATER/RAPPORT:

RACING:

Forrige helg kjørte Molly Pettit årets avsluttende løp i Super Tourisme serien i Danmark.  I første heat kjørte hun bra og avanserte tre plasser på totallisten og endte på 12.plass. I neste heat ble det litt dramatikk da hun hadde nærkontakt med en konkurrent. Til tross for noen småskader på bilen gjennomførte hun og det ble en 10.plass. I heat 3 og det avsluttende heatet startet hun fra 11.posisjon, fikk en bra start og avanserte mange plasser på den første runden. På annen runde ble det en kraftig oppbremsing noe som medførte en snurring. Hun kom allikevel videre og endte på en 16.plass.

CHALLENGE:

Drammen var stedet denne helgen og løpet var Spiral Challenge. Anders Grøttum og hans bror Jørn Grøttum var nok en gnag i tet-sjiktet og endte til slutt på en andreplass totalt med sin Opel Kadett GT/E.

I samme klasse kjørte også Aasmund Kleve med sin Volvo 123 GT. En femteplass i klassen og en 7.plass totalt ble fasiten til slutt for Aasmund.

Med sin Audi 80 Quattro var også Erik Aaby på plass. Det ble en sterk fjerdeplass i sin klasse og en 12.plass totalt. Moro var det også å se at Kjell Selvik hadde tatt med sin Jaguar for å kjøre Challenge. Sammen med  Tormod Wethal ble det til slutt en femteplass i klassen og en 20.plass totalt.

RALLY:

Moro var det å se Mads Østberg med sin Ford Fiesta WRC17. Løpet var en test av både kartleser og innstillinger på bilen. De skrudde også såpass mye på transporten mellom ss2 og ss3 at de også klokket inn et minutt for sent på Asker og Bærum Motorsport sin TK-start på Rokosjøen. Det ble 10 sekunders tillegg her, men det gjorde ingenting på totalen som førte til en solid totalseier allikevel. Moro var det se og høre bilen på norske rallyveier. Det ble for øvrig en femteplass i NM på Mads.

Debut med ny bil gjorde Marius Aasen. I en ny Ford Fiesta R5 imponerte han og Veronica Engan med meget gode tider. De vant til og med den siste etappen totalt og kjørte inn til fjerdeplass på totallisten og en tredjeplass i klassen. En 8.plass i NM i år ble det også.

Anders Grøndal var fornøyd etter Rally Hedmarken og mener de har funnet ut av hva de har hatt problemer tidligere i år. På lørdag ble det en jevn fight med klubbkollega Marius og Frank Tore Larsen. Til slutt endte han og Roger Eilertsen på femteplass totalt og fjerdeplass i R5-klassen. Det ble til slutt den litt sure fjerdeplassen i NM i år.

En meget bra dag i bilen for Kenneth Johnsrød og Eirik Borge. Etter en trøblete sesong med mye tekniske problemer med sin Mitsubishi Lancer Evo9 fungerte nå alt. De mener selv også at de knakk et par koder denne helgen med tanke på setup, krefter i bilen, noter og kjøring. Det ble klasseseier og en sterk 8.plass totalt og ikke minst et NM-sølv! Hele klubben gratulerer!

En som ikke kjører så mye, men som imponerer hver gang er Sveinung Mitseim. I en eldre GR.N Subaru kjørte han og Ronny Christensen fort på Hedmarken. De lå på fjerdeplass i klassen like bak tredjeplassen da to prøver gjenstod. De klinket til på nest siste prøve og avanserte seg opp til en sterk tredjeplass i klasse 13 og en imponerende 12.plass totalt. I tillegg ble det en fjerdeplass i NM!

Raskeste tohjulstrekker og vinner av klassen ble Sindre Furuseth. Med sin Opel Adam R2 hadde han kontroll på de andre bilene i klassen, men fikk uventet sterk konkurranse av en svenske i en nasjonal Golf. Men Sindre tok den tohjuls-seieren også og endte på 14.plass totalt. Fjerdeplass i NM ble det også.

Klubbens bilde sørlending Arnt Gustav Olsen kjørte nok en gang et meget solid og sikkert løp. I sin Ford Fiesta R5 ble det litt ujevne etappeplasseringer, men kjørte fort på ss11 der han tok en 8.plass. Totalt ble det en 15.plass og  8.plass i klassen. I NM endte han på 9.plass.

Med sin rosa og sorte Subaru Impreza stilte Even Moan og Glenn Bjørnrud på startstreken med en Subaru Impreza. Det var hele 12 år siden Even hadde kjørt på Hedmarken. Det ble en sterk kjøring og burde nok blitt en annenplass i klassen. Men en liten avkjøring på ss4 ga litt tids tap. Da de også slo inn i en jordvoll på ss7 med bakparten og fylte felgen med jord og grus slik at bilen ristet enormt resten av etappen. En 20.plass totalt og tredjeplass i klassen er sterkt. Det ble også noen NM-poeng og en 18.plass der.

Et stort tidstap på ca 3.30min på ss2 ødela totalplasseringen for Christian August Selmer. Undertegnede er usikker på hva som skjedde der, men utifra tidene ellers ville han og Anita Selmer endt på 7-8.plass totalt. Nå ble det isteden en 9.plass i klassen og en 24.plass totalt med sin Ford Fiesta R5. Det ble også en 7.plass i NM-sammendraget.

Kjell Pettersen var denne helgen kartleser for Caspersen i hans Subaru Impreza. Litt unormalt dårlig tid på ekvipasjen på ss1 og ss2, men etter dette kom tempoet seg betraktelig. De avanserte oppover på listene og endte til slutt på sjetteplass i klassen og 26.plass totalt. Pettersen fikk til slutt en 8.plass i NM.

Endelig ble det et rally uten tekniske problemer for Bjørn Bækkevold. Hans Mitsubishi Lancer Evo9 fungerte veldig bra og sammen med kartleser Dyre Erling Fredriksen ble det 7.plass i klassen og 31.plass totalt. I NM ble det 12.plass på ekvipasjen.

Skikkelig moro var det å se Runar Pedersen i 4WD igjen. Vi som har fulgt med noen år husker han herjet rundt med en Lancia Delta Integrale. Med en Subaru Impreza i GR.N-klassen fant han fort tempoet og kjørte inn til fjerdeplass i klassen og 32.plass totalt. Runar har tatt NM poeng i to klasser i år. En 8.plass i klassen for nyere 2WD og 21.plass for nyere 4WD ble fasiten på det.

En som har kjørt mindre i år er Kristoffer Bekkemellem. Han åpnet forsiktig men, økte tempoet og senket tidene sine betraktelig på andre loopen. Med sin Ford Fiesta R2 kom han og kartleser Marie Hofsløkken inn på sjetteplass i klassen og 44.plass totalt. I NM endte de på en 14.plass.

Økning av tempoet denne sesongen har virkelig Anders Bakke hatt. Denne gang var det jevne gode tider hele dagen. Sammen med kartleser Simen Fearnley kjørte de inn til klasseseier og en 53.plass totalt i sin Ford Fiesta ST. Hele klubben gratulerer!  Femteplass i NM-sammendraget er også verdt å merke seg.

Lite løp har det blitt på Øivind Lehre, men på Hedmarken var han og Tom Kristiansen på plass. De holdt igjen litt på tempoet og safet litt for å få så mange mil i kroppen som mulig som en oppladning mot 2018-sesongen. I sin fine Subaru Impreza ble det en 9.plass i klassen og 54.plass totalt. I NM-sammendraget ble det en 19.plass.

Ole Martin Karlsen stilte til start med sin Ford Fiesta ST. Etter en lang dag på Hedmarken ble det til slutt annenplass i klassen og 55.plass totalt.  En 12.plass i NM-sammendraget ble fasiten på sesongen.

I klasse 14 var Svein Petter Silseth kartleser for Skaug i en Volvo 242. Lite informasjon også her om dagens forløp, men Svein Petter loset sin sjåfør inn til annenplass i klassen og en 57.plass totalt.

I debutantklassen skulle Christoffer Pedersen kjøre sitt andre løp der han selv sitter bak rattet. I sin Peugeot 206 RC ble det allerede problemer på ss1. Intercomen sluttet å fungere og  kartleser måtte rope ut notene. Dette ble rettet på service, men utover løpet ble det også andre tekniske problemer med bilen som gjorde at de tapte tid. Men det viktigste som debutant er å komme til mål og det gjorde Christoffer og da vanker det en C-lisens fra neste år. Det ble andreplass i klassen og 62.plass totalt.

Det er aldri moro å havne på bruttlisten, men noen gjør det også og denne gang var det fire av klubbens biler:

Tore Johannessen og Leif Arne Neset kom til oss på TK start ss3, men etter bruttlisten å dømme har de stoppet inne på prøven tekniske problemer på sin Ford Escort MK2.

Med store muligheter for NM-gull var Bernt Kollevold klar for Rally Hedmarken. Dessverre så fikk hans Toyota Celica motorproblemer på ss1 og han og Ove J Andersen brøt allerede etter denne prøven. I NM ble det allikevel en bronse og hele klubben gratulerer!

Det ble også et relativt kort løp på Kristian Næss. Med sin Subaru Impreza kom de gjennom ss1, men ca. 2km før mål på ss2 låste girkassen seg i første gir og han og Kenneth Myhre måte dessverre bryte.

To som alltid har det moro i rallybilen er Benjamin A Ward og Simen Næss Hagen. Disse to fargeklattene tro til på ss3 med sin Nissan Almera, selv om Simen prøvde å roe ned på hoppene så ga vel Benjamin blanke i det. De kom seg i mål , men etter å ha fullført ss4 så merket man at bak-akslingen hadde flyttet seg bakover. Antakelig etter en tøff landing på ss3. De måtte dessverre bryte.

Mvh

Preben Berg

Asker og Bærum Motorsport

0047 90074755

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.