Sportsnytt. Resultater/Rapport, Asker og Bærum Motorsport, helgen 15-18.september

Hei

-Denne uken må vi først informere om at vår eminente TK-stab stiller på post førstkommende lørdag under Rally Hedemarken. Asker og Bærum Motorsport skal betjene TK start og mål på ss3/7 Rokosjøen. Der står vi med nytt telt for anledningen og håper at alle våre utøvere fremdeles er med på dette tidspunktet av løpet slik at vi får hilst på dere.

På forhånd så sier jeg også tusen takk til alle våre funksjonærer som stiller opp helt frivillig for at andre skal få kjørt rally.

-Minner også på årets julebord/årsavslutning/premieutdeling på Geilo. Hold av helgen 8-10. desember! Mer info kommer snart.

RESULTATER/RAPPORT:

BILCROSS:

Som eneste fører fra Asker og Bærum Motorsport stilte Julie Taje til start på Basserudåsen på Kongsberg for å kjøre Sølvcrossen. Det ble litt «knall og fall» denne helgen. I et heat ble hun påkjørt bakfra slik at hun havnet opp i skråningen slik at bilen la seg på siden. Totalt manglet Julie kun ett poeng fra å kjøre finale og endte dermed på en 12.plass totalt i dameklassen.

SHORTCAR:

I sitt andre løp for sesongen kjørte Bernt Harald Jensen NM-runden på Vålerbanen denne helgen. I heat 1 stemte alt og han innkasserte likegodt seieren i Extreme-klassen. I heat 2 hadde en konkurrent en skikkelig rulling slik at heatet ble flagget av allerede etter to runder. Bernt Harald lå da på fjerdeplass. Heatet ble kjørt på nytt og da fikk Bernt Harald problemer. Undertegnede er ikke sikker på hva som skjedde , men han fullførte ikke heatet.

DRAGRACE:

Årets avsluttende stevne var Dragfestivalen på Gardermoen. På nytt var Rune Løvhaug på startstreken for å sette gode tider. I Prostreet-klassen hadde han gode kvalifiseringstider, men under elimeringsrundene var det vanskelig å komme videre. Han endte så vidt undertegnede er bekjent med på en 7.plass i klassen med sin Chevrolet. Høydepunktene denne helgen var nok at han satte personbestetider på både 200m og 400m.

RACING:

På Sachsenring i Tyskland gikk Porsche Carrera Cup Germany. Marius Nakken var på plass og dette var debut på denne banen. Det var kaldt vær og kvalifiseringen ga en 14.plass etter at han hadde blitt blokkert. I heat 1  var målet en topp-10 plassering. Han lå lenge og luktet på en niendeplass, men pga. føreforholdene tok han ingen sjanser og innkasserte en meget bra 10.plass.

I heat2 kom han ingen vei. Han ble stående igjen på startplata med ødelagt drivverk og dessverre ingen kjøring denne dagen. Veldig synd!

RACING:

En annen som kjørte Porsche 911 GT3 denne helgen var Mads Østberg. Mads var invitert til å kjøre i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Stedet var Mantorp Park i Sverige og Mads tok dette som asfalttrening foran Rally Spania. Mads kjørte bra han og havnet på en 9.plass i heat 1 og avanserte til en 7.plass i heat 2.

RACING:

På Vålerbanen stilte nok en gang Jon Asakskogen til start med to biler i to ulike klasser. I Historisk klasse fikk han i heat 1 tenningsproblemer med sin Ford Mustang og bilen gikk ikke bra. Jon fullførte allikevel heatet på en tredjeplass. På søndagen startet han heat 2 fra bakerste rad. Avanserte raskt noen plasser, men plutselig røyk fordeleren og det var bare å bryte. Jon hadde mulighet til NM-gull denne helgen, men pga problemene på både lørdag og søndag ble det en tredjeplass. Jon stilte også denne gang i Seven-klassen. Etter to morsomme heat innkasserte han andreplasser i begge heatene.

Mvh

Preben Berg

Asker og Bærum Motorsport

0047 90074755

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.