Sportsnytt. Asker og Bærum Motorsport helgen 1-3.september

Hei igjen.

Helgene flyr fort unna og resultatene fra våre utøvere kommer inn. Denne helgen var det et bredt spekter av grener våre utøvere var representert i.

Ikke så mye annet å melde om denne gangen , men minner på at vi trenger TK-funksjonærer til Rally Hedemarken 23.september. Gi beskjed om man kan bidra.

I tillegg minnes det på vår årsavslutning/julebord/premieutdeling på Geilo helgen 8-10.desember. Sett av datoen!

RESULTATER/RAPPORT

AUTOSLALOM:

På Lillehammer ble det arrangert motordag med ulike typer arrangement. I selve autoslalomløpet stilte Svein Ludvigsen til start i sin Ford Fiesta. Fjerdeplass i klassen og 16.plass totalt ble fasiten etter helgens kjøring.

 

 

DRAGRACE:

Med sin fine Chevrolet dro Rune Løvhaug til Danmark denne helgen for å kjøre det populære Mosten Raceday. Dessverre så ble dansketuren litt amputert da girkassehavari gjorde at Rune måtte bryte neste før det hadde startet.

 

 

SHORTCAR:

Etter å ha hatt en rolig vårsesong gjorde Bernt Harald Jensen sesongdebut da han stilte til start på Rudskogen sist helg. I extremeklassen med sin Kawasaki kjørte han inn til en fjerdeplass i heat 1 før han avanserte ytterligere en plass i heat 2 og kom på tredjeplass.

 

 

 

RACING:

En annen som hadde tatt turen til Rudskogen var Jon Asakskogen. Etter en liten smell sist var det jobbet intensivt for å bilen klar til helgen. På lørdagen ble det brutt løp etter fire runder med den fine Ford Mustangen da clutch-overføringen knakk. Dagen etter gikk alt så mye bedre og Jon kjørte inn til nok en seier i sin historiske klasse. Imponerende.

 

 

RACING:

Molly Pettit var tilbake i Danmark i sin Super Tourisme bil. På Padborg Park denne helgen kjørte hun kjempebra i heat 1, vant sin klasse og endte på 7.plass totalt. I nattløpet senere på kvelden var det dessverre for Molly en del mer action. Allerede i tredje svingen ble det en insident som gjorde at bilen til Molly ble truffet av flere biler. Det ble brutt løp og relativt store skader. Det jobbes nå i teamet for å få bilen klar til neste løp som er allerede neste helg.

 

RACING:

En ny 24-timers utfordring ventet på Marcus Påverud i Barcelona. Men det ble dessverre kun trening og kvalifieringskjøring på Marcus. I selve løpet fikk fører nummer 1 tekniske problemer etter kun 1 time med havarert hjullager. Marcus skulle overtatt som fører nummer to men det viste seg at teamet ikke hadde deler til å få byttet hjullageret og da ble det tidlig exit for hele teamet. Veldig synd for Marcus som ikke fikk et eneste minutt i selve løpet.

BILCROSS:

Denne helgen løsnet det skikkelig for Mina Sabir og hennes Ford Escort. På Eriksplassen ved Hallingby i Hønefoss åpnet hun likegodt med heatseier i første omgang. Dette var første gang i karrieren og da hun likegodt klinket til og gjorde det på nytt i omgang 2 kan man si det var en knallstart på helgen. Utover helgen skulle det kjøres 8 omganger og Mina kvalifiserte seg til A-finale og kjørte inn til en 6.plass. Vi gratulerer!

 

 

Julie Taje mistet hjulet i heat 1 pga. dårlig nav. Måtte stå over et par omganger pga. dette, men kvalifiserte seg til slutt til en B-finale. Her ble den annenplass.

Sterk start av Anette Olsen som tok heatseier i første omgang, men så ville bilen krangle litt og stoppet i heat 2. Bilen ville så ikke starte mer denne helgen, så da ble det lite kjøring på henne.

I sin Volvo S40 åpnet Erik Taje med en fjerdeplass, men også bilen hans stoppet omgang 2. Senere ble det konstatert at toppen hadde gått og dermed brutt løp.

BILCROSS:

Morten Holje var påmeldt Høstmester’n på Gardermoen, men undertegnede har ikke funnet han på noen resultatlister så da antar vi at han ikke startet.

Preben Berg

Asker og Bærum Motorsport

0047 90074755

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.