Sportsnytt og klubboppdatering – Sensommer 2017

Hei igjen.

Etter tre ukers feriepause sendes det ut en ny Sportsnytt. Undertegnede har vært på ferie, men har forsøkt å finne frem til hvilke arrangement våre medlemmer har deltatt i disse ukene. Hvis noen føler seg forbigått/uteglemt så bare send meg en liten mail så skriver jeg om det neste uke.

Bilsporttalentet 2017:

Denne uken meldte NBF hvilke utøvere som skal kjempe om tittelen Bilsporttalentet 2017. Veldig gledelig var det å se at Marcus Påverud fra klubben vår er en av de uttatte. Sammen med fem andre talenter skal han i høst gjennomgå ulike tester på kjøring, fysikk, media etc. før vinneren avsløres på NBF sin premieutdeling i november/desember.

Gi jernet Marcus så tar du dette! Lykke til fra Asker og Bærum Motorsport!

Funksjonærhjelp/TK-ansvar under Rally Hedemarken.

Minner på at vi 23.september skal ha TK-ansvar for start og mål å en etappe på Hedemarken. Sist på Aurskog hadde vi med tre nye og oppfordrer flere nye til å melde seg for å lære hvordan dette foregår. Uten denne frivilligheten vil rallysporten dø ut.

Send en mail til undertegnede om man er interessert.

Julebord/Premieutdeling 2017:

Siden vi er en nystartet klubb i 2017 med litt reduserte økonomiske midler i oppstartsåret har det vært vurdert hvordan vi skal gjennomføre den «gamle» klubben sin tradisjon med årsavslutning, julebord og premieutdeling. Det er besluttet at vi kjører på som vanlig og at det blir julebord på Geilo som tidligere. Mer informasjon om dette vil komme og håper da at mange vil melde seg på.

RESULTATER/RAPPORT:

BILCROSS:

Landsfinalen for damer gikk i Sigdal sist helg. Anette Olsen skulle kjøre frem til heat 1 da bilen ikke ville starte. Hun kastet seg ut av bilen for å få tak i hjelp, noe

Hun dessverre ikke fikk tak i. Men plutselig startet bilen . I alt stresset ble hun stående litt igjen på startrampa, men kjørte seg allikevel inn til fjerdeplass.

I andre omgang ville heller ikke bilen starte og hun ble stående på startplata. I heat 3 tok hun starten, men sklei litt ut i en sving og endte på tredjeplass.

I siste heat var hun nok en gang på hugget og tok starten, men endte på en andreplass. Anette var allikevel fornøyd med kjøringen denne helgen når bilen fungerte.

Til slutt ble det en 54plass. Bilen hennes ble solgt på bud.

Julie Taje var den andre fra Asker og Bærum Motorsport i Sigdal denne helgen. Allerede før start begynte tekniske problemer, bærebru og drivaksel røyk før start.

Dette ble skiftet, men da enda en drivaksel røyk rett etterpå ble det mye å gjøre for mekanikerne. Resultat ble en femteplass i heat 1, en tur på siden i heat 2, fusking og rett i depot i heat 3 og en fjerdeplass i heat 4. Totalt en 81.plass på Julie, men hun fikk med bilen hjem igjen.

BAKKELØP:

I slutten av juli gikk «Norges råeste bakkeløp». Et løp i Nord-Norge som satser friskt for å få dette til å bli et årlig arrangement. Jarle Lippert sendte sin BMW M3 på biltransport-henger helt til Målselv før han satte seg på flyet noen dager senere. Jarle gjorde sine saker riktig i nord for han vant rallyklassen for 2WD og innkasserte seieren og tok med seg pokalen sørover til Svelvik.

RACING:

Flere av våre utøvere var på Rudskogen forrige helg. Stortalentet Marcus Påverud stilte til start i sin Honda Civic TCR i GT3-klassen. Til tross for litt dårlige tider på kvalifiseringen kjørte han fort når heatene kom. I heat 1 ble det en morsom duell med en Audi, men Marcus snek seg 3 tideler foran han i mål. I andre heatet var han suveren og vant soleklart.

I tredje heat ble det tettere da startposisjonene ble snudd om. Marcus kjørte seg opp fra sjette startposisjon til en andreplass. Men i ettertid så fikk vinneren tildelt en tidsstraff pga tyvstart og da ble Marcus tildelt førsteplassen her også. Tre heatseire på rad kan man kalle suksess, et realt «hattrick» som man sier på fotballspråket.

Jon Asakskogen er alltid på plass på Racingbanene. En liten test på fredagen konstaterte at sprekken i bunnpanne gikk opp igjen, dermed ble det sveising fredag kveld.

Da Jon også følte at bilen ikke gikk helt optimalt ble også alle plugger skiftet. Dette førte til at Jon kjørte styggfort i første omgang. Totalt ble han nummer tre i heatet og innkasserte nok en klasseseier. I heat 2 ble det litt mer dramatikk. Jon lå like bra an som tidligere på dagen, men da han fikk en feilgiring inn i «Slakter’n» feide to biler forbi og da en Mini også prøvde det samme ble det en smell. Min’n prøvde seg på sidedøren til den store Mustangen og da enda en Mini dyttet på han igjen førte det til at alle tre ble stående. Den ene Mini’en ble en halvmeter kortere mens Mustangen fikk seg en solid smell i høyre dør, forskjerm, kanal og A-stolpe.

Bilen ble allerede startet å rette opp på mandag denne uken og Jon satser på at den er klar til ny start om tre uker.

Jon hadde med seg to Mustanger denne helgen. På søndagens NEZ-løp skulle han teste sin Shelby. At denne også funket var ingen tvil om. Jon kjørte inn til en sterk annenplass, kun slått av en Corvette.

Turen til Østfold hadde også Svein Petter Silseth tatt. I sin Ford Escort RS1600 kjørte han inn til en 5 plass i omgang 1 og en 3.plass i omgang 2.

RALLY:

I Rally Finland stilte Mads Østberg med ny kartleser. Med en gunstig startposisjon åpnet de sterkt med sin Ford Fiesta WRC17. Tredjeplass etter ss7 smakte.

Men så kom dessverre noen tekniske problemer, noe feil med differensialene gjorde at bakhjulene låste seg inn i svingene og tidstapet kom fort.

En liten avkjøring på lørdagen førte også til et par plasseringer nedover listen. Men allikevel kjørte Mads fort og hadde flere topptider.

Status til slutt ble en 10.plass, men Mads var fornøyd og mente at det var hans beste løp hittil i år.

I Rallye Thüringen i Tyskland stilte Ola Fløene som kartleser for svenske Bergkvist. I sin Peugeot 208 R5 økte de tempoet utover helgen og avanserte fra fjerdeplass til en tredjeplass til slutt.

I Polen var det EM-rally. Mads Østberg stilte til start med sin Ford Fiesta R5. De åpnet med å lede løpet etter ss2, men store bremseproblemer og også problemer med servo-styringen førte til at de falt ned til sjetteplass. Allerede på første etappe dag 2 ble det flere problemer og Mads valgte da å bryte Rally Rseszow.

Også Kjell Pettersen var på utenlandstur i sommer. Han skulle være kartleser i Rally Samsonas i Litauen. I dette løpet ble det kjørt en shakedown, men dessverre for de norske så røyk en drivaksel og når man i tillegg blåste motoren på sin Subaru Impreza ble det brutt løp før start.

En tur til Sverige tok Petter Fausko. Rally Killingen er et populært løp for nordmenn og sammen med Leif Arne Neset stilte de til start i sin Opel Kadett GSi. Det var tøff konkurranse i appendixklassen med raske svensker til start. Men Petter og Leif A kjørte sterkt og innkasserte en sterk fjerdeplass og en 36 plass totalt.

Mvh

Preben Berg

Asker og Bærum Motorsport

0047 90074755

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.