Sportsnytt uke 23

Hei igjen.
Ukene går og vi er allerede langt inn i juni måned. Motorsportsesongen er godt i gang og det er nesten rart at det snart blir en liten pause i noen grener når fellesferien drar i gang om tre ukers tid.
Nå førstkommende helg er det NM-runde i rally på Aurskog og det medfører at vårt fantastiske TK-mannskap stiller opp som vanlig for å hjelpe arrangøren med å få gjennomført løpet. Asker og Bærum Motorsport skal ha ansvaret for ss7/11 Øisjøen og håper at alle være førere/kartlesere tar seg en ekstra liten prat hos oss. Vi er såpass mange at det også er en av våre funksjonærer som dropper ss7/11 og hjelper til på ss1/4 da arrangøren mangler folk der.
Søndag 11.juni hadde Asker og Bærum Motorsport en liten stand på Bilens dag i Askerhallen. Denne standen var i fellesskap med NAF Asker og Bærum. Det var mye spennende å hvile øynene på både av løpsbiler og andre biler av ulik sort.
Stor takk til Vidar Holum, Petter Stenseng, Stein Hardeng og Vidar Sommer som representerte klubben vår.
RESULTATER/RAPPORT:
DRAGRACE:
Det er veldig moro at vi har en utøver som driver med denne grenen i vår klubb. Rune Løvhaug kjørte tidligere rally, men gikk over til Drag race for noen år siden. Sist helg dro han til vestlandet og Jæren for å kjøre Thunder Valle 2017. Rune fikk dessverre bare et drag denne helgen, dette fordi han i det første draget kjente at girkassa begynte å si takk for seg. Han måtte da kaste inn håndkleet allerede da og være tilskuer resten av helgen. Etter all sannsynlighet hadde han nok vært raskeste bil i ProStreet-klassen.

RACING:
En som titt og ofte drar til utlandet for å kjøre er Marius Nakken. Denne gang dro han til Red Bull Ring i Østerrike for å kjøre Porsche Carrera Cup. I første heat hadde han startposisjon 18, men kjørte seg oppover og lå på 11.plass da han i siste sving ble kraftig påkjørt av en italiener. 250 meter før mål mistet han masse plasseringer og endte på 23.plass. I andre heat gikk det mye bedre og 16.plass ble fasiten etter målgang.

RALLY:
En som er flittig bak rattet denne sesongen er Jarle Lippert. Denne gangen hadde han dratt til Danmark for å kjøre asfaltløpet Anderup Rally. Sammen med kartleser Leif Arne Neset luktet de på toppen av klassen hele løpet. Til slutt endte de på en andreplass i klassen og en femteplass totalt med sin BMW M3.
RALLY:
På Sardinia skulle Mads Østberg nok en gang bryne seg mot fabrikks-teamene. I sitt private team yppet de seg skikkelig i starten og lå helt oppe på tredjeplass etter ss7. På den andre dagen fikk de dessverre en punktering som gjorde at de måtte skifte dekk inne på prøven. Dette tidstapet dro de da med seg resten av løpet og Mads og Ola Fløene endte til slutt på e 7.plass totalt.
Neste nå er Rally Polen i månedsskiftet juni/juli.
Preben Berg / Asker og Bærum Motorsport