Sportsnytt uke 17

Det ble en helg med resultater fra ulike grener.  En solid bekreftelse på at sesongen for alvor er i gang.
Førstkommende helg er det også andre førere i andre grener som sesongdebuterer. I tillegg er det NM-runden Rally Sørland. Der har frivillige fra Asker og Bærum Motorsport funksjonæransvar. Vi skal betjene TK-postene på start og mål på ss5/10 Årstøl. Hele 10-12 personer fra oss drar nedover for å hjelpe arrangøren denne lørdagen.
BAKKELØP:
NM-starten på Vikersund var tildelt to NM-runder.
Stian Hafsengen var utilnærmelig og ikke til å slå når han stilte opp med sin Renault Clio i klassen rally/rallycross 4WD l i helgen. Han vant alle rundene både lørdag og søndag og vant dermed begge dagene. God poengsanking av NM-poeng der.
Jarle Lippert stilte til start i klassen rallybiler 2WD med sin BMW M3. Det ble en tett kamp mot de forhjulsdrevne bilene. Jarle var rask på nedre del av løypa, men tapte litt tid på grusen på toppen av løypa. Det ble da tredjeplass på Jarle begge dagene.
I klassen supernasjonal inntil 1600ccm stilte Knut Harald Henriksen med sin Suzuki Ignis S1600. Dette er jo en rallybil og stort sett alle de andre bilene i denne klassen er rallycrossbiler med mye mindre vekt. Til tross for det lille handicapet kjørte Knut inn til 7.plass første dagen og en 8.plass andre dagen.
BILCROSS:
Lørdagens bilcross på Dokka var en grei gjennomkjøring for jentene i Asker og Bærum Motorsport. I 1.omgang fikk både Julie Taje og Anette Olsen en 3.plass mens Mina Sabir fikk en 4.plass. Anette hadde litt trøbbel med gearing, men det gikk bedre etterhvert. I 2.omgang fikk Julie og Anette sjetteplasser mens Mina fikk en 4.plass. I 3.omgang ble det 4.plass på Julie og Mina mens Anette fikk en 6.plass. Det ble dermed ingen finaler på våre jenter.
Jentene kjørte denne gang i åpen klasse og ikke i egen dameklasse. De endte på:
42.plass Julie
43.plass Mina
50.plass Anette.
Det var tilsammen 64 stk. som fullførte løpet.
Alle 3 er påmeldt til løpet på Eriksplassen ved Hønefoss førstkommende lørdag. Her er det egen dameklasse og foreløpig er det påmeldt 17 damer.
Morten Holje var påmeldt til Dokka men måtte melde avbud da bilen ikke ble klar. Han prøver igjen å få bilen klar til løpet på Eriksplassen.
CHALLENGE:
Midt i forrige uke ble Hokksundsprinten arrangert. Et lite løp mest beregnet for trening for eventuelle nye deltagere.
Anders Grøttum/Jørn Grøttum stilte til start i sin Opel Kadett GT/E mens Erik Aaby/Dag Halvorsen var påmeldt i Audi 80 Quattro. Dessverre så er det ingen resultater å oppdrive.
RALLY:
Flittige til å kjøre i Sverige er Kjell Ivar Åmfelt og Christine LK Åmfelt. Denne gangen dro de til Falköping for å kjøre Lilljumbon den 1.mai. I et startfelt med mange deltakere ble det til slutt en 15.plass i klassen med sin Volvo 244 VOC og en 93 plass totalt.
RALLY:
Langt bort, ja helt til Argentina hadde Mads Østberg tatt turen for å kjøre WRC-runden. Etter tester både i Portugal og i Argentina var han og Ola Fløene godt forberedt. De åpnet bra med sin Ford Fiesta WRC17 og var helt oppe på annenplass. Dessverre så slo de borti en stein på ss14 som gjorde at de måtte bryte på slutten av andre dagen. De lå da på fjerdeplass. Til slutt endte de på en 9.plass, men alt i alt er de veldig fornøyde og ser frem mot neste løp som er Rally Portugal.