Sportsnytt uke 6

En aktiv langhelg med rally er over. Det er stort sett den grenen av bilsport som driver nå på vinteren.

Mange av våre utøvere var med både i inn- og utland med mange gode prestasjoner.

også takke de av våre funksjonærer som hjalp til å betjene Svullryaetappen under Rally Sweden.

Uten den innsatsen fra våre frivillige ville det aldri ha gått å fått arrangert en så krevende fartsetappe.

Nok en gang må vi minne på å betale medlemskontingenten. Klubben startet opp fra bunnen av 1.januar og har lite midler å rutte med. I tillegg må dere som utøvere ha betalt sin medlemskontingent for å ha lov til å stille i løp.

RESULTATER

RALLY:

Det var stor spenning rundt årets WRC-debut for Mads Østberg i Rally Sweden. Sammen med Ola Fløene stilte de til start i en Ford Fiesta WRC-17. Etter to dager med test åpnet de rallyet meget bra. En sjette plass totalt kun 20 sekunder bak lederen inn til service var man fornøyd med. Men på service må man bytte gearkasse noe som tar 5 minutter ekstra ut av servicetiden og da blir det 50 sekunder tidsstraff.

På neste ss forsvinner også den store bakspoileren på et hopp. Disse bilene er avhengige av denne spoileren for å få marktrykk og Mads og Ola må da kjøre resten av dagen uten denne som igjen medfører stort tidstap. De velger da også å bryte den siste prøven på dagen for å få mer tid til å få ordnet bilen til neste dag.

Resten av løpet blir da et mere testløp, de setter en del bra tider og ender til slutt på 15.plass totalt.

Nå venter det noe viktigere for Mads da han og Beate skal bli foreldre i løpet av de nærmeste ukene.

I WRC2-klassen stilte Anders Grøndal og Roger Eilertsen opp i sin Ford Fiesta R5. De har slitt litt med bilen hele vinteren og dette problemet dukket opp allerede på de første etappene fredag. Tidstapet var såpass stort at de velger å bryte på første service for å få mer tid å få gått gjennom bilen før neste NM-runde.

I Rally Sweden Historic var det mange spennende biler å se på. I en Opel Kadett GSi fant vi Petter Fausko med kartleser Knut Harald Henriksen. Petter har hatt små tekniske problemer hittil i sesongen, men under løpet nå så fungerte bilen helt perfekt.

Etter to fantastiske dager i svenske og norske skoger kjører de inn til en sterk 9.plass totalt. De blir nummer fire i klassen, kun slått av firehjulstrekkere.

I utgangspunktet skulle også Leif Arne Neset vært kartleser i en Ford Escort RS2000. En uke før løpet ble det dessverre funnet en sprekk i topplokket som ga vann i oljen. Det ble hentet nytt topplokk søndag før løpet, men det viste seg at det ikke passet med stemplene i motoren. De måtte da dessverre melde forfall.

I Rally i Latvia var det også utøvere fra Asker og Bærum Motorsport. Rally Sarma kunne by på bra vinterveier med snø og is. Lasse Olsen var kartleser for unge Lyseng i sin Ford Fiesta R2. Disse kjører fortere og fortere, ender på en 18.plass totalt og en sterk fjerdeplass i klassen.

I den andre norske bilen i Latvia satt Veronica Engan i høyrestolen. Unge håpefulle Solberg åpnet med raske tider, men i et veidele på ss3 går det for fort. De braser rett frem og ut på et jorde. Ingen store synlige skader på bilen, men radiatoren får seg en knekk, de mister vann og må dessverre bryte løpet.

Samtidig som det pågikk noe stort i Sverige gikk den populære Rallysprinten på Flesberg av stabelen. 

Christoffer Pedersen satt denne gang som kartleser i en Opel Kadett. Han leverte notene feilfritt , de kjørte inn som raskeste forhjulstrekker , 2.plass i klassen og en sterk 10.plass totalt.

I sin Subaru Impreza Sti stilte Steingrim Westheim til start, denne gangen med sin far som kartleser. Det endte i en fjerdeplass i klasse og 21 totalt.

Rallydebut i høyrestolen ble det også for unge Victor Pedersen i en Ford Fiesta R2. Sammen med pappa Runar Pedersen kjørte de inn til klasseseier og 26.plass totalt.

Etter store motorproblemer tidligere i sesongen kom Kristian Næss og Kenneth Myhre til start i sin Subaru Impreza STi. Det ble en 5.plass i klasse 13 og en 34 . plass totalt.

Det var flere denne gangen som debuterte som kartlesere. Henrik Husvåg Pettersen skulle sitte på med Terje Hakkim i hans Saab 99. Debuten endte med en tredjeplass i veteranklassen og en 37.plass totalt.

På bruttlisten fant vi denne gangen Jarle Lippert og Malin Lippert. Undertegnede vet ikke årsaken til at de måtte kaste inn håndkleet i sin BMW M3.

Mvh

Preben Berg

Asker og Bærum Motorsport

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.